top of page
Cover Illustratie Bla Bla Bla de podcast_edited.jpg

Extra werk & activiteiten

In mijn vrije tijd vind ik het erg tof om nieuwe dingen te leren en uit te proberen zoals: fotografie, grafisch werk, podcast creatie, muziek maken en schrijven, social media beheer, commissies en meer. Dat laat ik je graag op deze pagina zien!

blablabla de podcast.

Omschrijving

Creatieveling Veerle en zelfstandig ondernemer Wendy worstelen zich als singles door wat daten in 2023 betekent. Zij bespreken tweewekelijks of er verschillen zijn in de hetero en LHBTQI+ wereld (spoiler alert; die zijn er!). Zij geven je een kijkje in hun leven en beantwoorden elke aflevering een vraag in BlaBlaBla de Vraag. In BlaBlaBla de Liefde doen zij het voorwerk voor jou als single, zodat je weet hoe en waar jij je droompartner aan de haak kunt slaan. En waar vooral ook niet… OF je kunt gewoon lekker mee genieten van smakelijke dateverhalen. In BlaBlaBla de Opdracht dagen ze zichzelf of elkaar uit met een opdracht.


Credits

  • Intro, outro en cover art gemaakt door Veerle van Wijlen.

  • Editing, omschrijving, shownotes en audiogram door Suzanne van Groos.

Aanpak

Ik wilde altijd al een eigen podcast beginnen. Sinds ik de podcast #METZNALLENDEPODCAST van Gwen van Poorten en Datevermaak heb ontdekt, ben ik hooked aan het luisteren ervan. Ze geven me vaak inzichten waar ik in mijn eigen leven iets mee kan. Dat wilde ik ook bereiken!

 

Ik vind het belangrijk om anderen te inspireren over gevoelige onderwerpen te praten, dat geen enkele vraag te gek is om te stellen. Daarnaast vind ik het mooi om te informeren over de verschillen en overeenkomsten in de queer en hetero datewereld. Daarom heb ik samen met Wendy Raaimakers dit podcast concept gecreëerd. Hiervoor heb ik de naam bedacht, cover art en stijl ontworpen en de muzikale intro/outro/tussenspel bedacht, geschreven en ingezongen / ingespeeld (zang, gitaar, harmonie).

 

Als ik aan 'bla bla bla' de podcast denk, flitsen er meteen verschillende opties door mijn hoofd om dit in beeld te brengen. Deze heb ik vertaald naar 5 moodboards. In overleg met Wendy heb ik elementen uit verschillende moodboards vertaald naar een illustratie voor de cover art. In Adobe Illustrator heb ik mijn schets omgezet in een digitale tekening en ben ik gaan spelen met verschillende kleurstellingen. De cover art afbeelding heb ik later weer omgezet naar afbeeldingen om te gebruiken als we quotes op sociale media willen uitlichten of een audiogram willen maken. 

Impact & waar staan we nu?

Inmiddels zijn er 4 afleveringen opgenomen die in december 2023 online zullen komen op Spotify, Apple podcasts en Google podcasts.

De trailer is al wel te beluisteren! :) Daarnaast zullen quotes en audiogrammen gedeeld worden op onze sociale kanalen: Instagram en Facebook. 

27112023-Audiogram illustraties-02-06.jpg

Fotografie.

Omschrijving

In mijn vrije tijd houd ik van het fotograferen van mens en natuur. Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan met het fotograferen van prototypes in een fotostudio (met licht). Ik vind het dan ook tof om met instellingen van mijn spiegelreflex camera te spelen.

Grafisch werk.

Omschrijving

Grafisch werk komt bij mij op veel plekken terug. In mijn vrije tijd vind ik het tof nieuwe dingen in Adobe Illustrator of Adobe Express te maken en tutorials te volgen. Of logo's te maken, bijvoorbeeld voor de vocalgroup B-Major waar ik in zit. Tijdens mijn opleiding heb ik veel concepten digitaal grafisch uitgewerkt, posters en infographics gemaakt en huisstijlen voor verslagen en presentaties gecreëerd. Maar ook tijdens mijn werk bij Blink en Koraal heb ik user research tools grafisch uitgewerkt (bijv. een card sorting opdracht) of een nieuwe productencatalogus voor de uitleenservice van eHealth producten voor Koraal gemaakt. 

B-Major logo.jpeg
Highlights voorbeelden-09.jpg
40359260_318735065352754_4762163375918546944_o.jpg
15052020_Scenario Video Screens-03.jpg
The Sound of Smart Things Video Shooting.png
06042020_Final Design Concepts-05.png
Overall design research process.jpg
Huisstijl hoensbroek.png
Part 2 level 4 - composition 2 render.png

Geschreven werk.

Omschrijving

Ik hou ontzettend van schrijven, een heerlijke uitlaatklep voor alles wat je voelt en meemaakt. Al jaren schrijf ik korte verhaaltjes, gedichten, grappige teksten zoals persoonlijke horoscopen en zelf geschreven liedjes. Deze houd ik bij in een hele stapel notitieboekjes. Om een beeld te geven licht ik er hieronder een aantal uit.  

bottom of page