top of page
IMG_6301_edited.jpg

Design Stage Studio Tast:
Herontwerp 'Goed Wijzer' klokkijk tool

Hoe kunnen we deze interactieve educatieve klokkijk tool (voor PO) herontwerpen zodat basisschoolleerlingen ook de concepten 'gewicht' en 'ruimtelijk inzicht' kunnen ervaren?

Concept / UX / product design 
voor intuitïeve en ervaringsgerichte leermiddelen

Looptijd
6 maanden
Sep 2018- Feb 2019

 

Samenwerking
Het ontwerpteam van Studio Tast.
Coach & mentor Studio Tast: Mitchell Jacobs (creative director) & Stef Verberk (interaction designer). 

Extra
Naast dit project heb ik nog meegewerkt aan de huisstijl van een document en het interieur ontwerp voor de Tast meeting room
 

AANPAK.

Tijdens deze stage was ik verantwoordelijk voor het herontwerpen van de fysieke tools die horen bij het product 'Goed Wijzer', oorspronkelijk een fysiek-digitaal product voor PO leerlingen om mee te leren klokkijken. Studio Tast wilde dit product uit gaan breiden zodat basisschoolleerlingen in de leeftijdsgroep 7-9 jaar oud ook hiermee konden leren over gewicht, wegen en ruimtelijk inzicht.

 

Dit is een best complex vraagstuk, waardoor ik veel verschillende elementen moest onderzoeken om tot een passend advies voor een herontwerp te komen. Want, wat zijn de didactische richtlijnen voor deze leeftijdsgroep als het gaat om het leren van gewicht en ruimtelijk inzicht? Welke tools en methodes bestaan hier al voor? Hoe wil Tast zich daarin onderscheiden? Hoe maak je de overgang van klokkijken naar wegen naar ruimtelijk inzicht duidelijk in één tool? En wat gaan we leerlingen specifiek met Goed Wijzer laten leren binnen gewicht en ruimtelijk inzicht? Plus, wat voor fysieke tools zorgen ervoor dat leerlingen dit op hun eigen manier kunnen ontdekken? 

 

Door middel van persona's, user tests, evaluaties met didactische experts, literatuur onderzoek, kwalitatieve data analyse en verschillende versies van low fidelity prototypes ben ik tot een conceptueel en onderbouwd advies gekomen. Voor zowel de fysieke tools als de 'transitiebladen' zodat met Goed Wijzer ook de concepten 'gewicht' en ruimtelijk inzicht geleerd, en ervaren, kunnen worden. Inclusief kostenberekening, vormgeving, kleurgebruik en technische aspecten (in samenwerking met de technische design stagiair). Zodat Studio Tast kon overwegen hier verder mee te gaan of aandacht op andere productlijnen en/of opdrachten te richten.

Toegepaste competenties en tools.

EXTRA FILES

bottom of page